Πρόσφερε αίμα

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ  ΝΑ ΧΤΥΠΑ.

πρόσφερε αίμαΓίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης στην τράπεζα Αίματος του Συλλόγου σου. Θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι: Για να υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο αίμα πρέπει να προσφέρουν όλοι τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ…

Δελτίο Τύπου

07 Μαρ 2018

Στη Γερμανία ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας

Θέμα: Συμμετοχή του Συλλόγου σε πρόγραμμα ERASMUS +

Ο Σύλλογός Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας (Σ.Α.Ω.Ν.Λ) εφαρμόζοντας το τρίπτυχο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ – ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ έχει ξεκινήσει από το 2007, σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες , την προσπάθεια του Συλλόγου μας για ευρωπαϊκά προγράμματα, καθιστώντας τον ΣΑΩΝΛ τον μοναδικό επαγγελματικό φορέα του Νομού Λάρισας που χρηματοδοτήθηκε το 2017 από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS +.

Στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου( τον Νοέμβριο 2017) 10 μέλη του ΣΑΩΝΛ με σχετικά νεαρή ηλικία και σημαντική μακροχρόνια εμπειρία στην κατασκευή κοσμημάτων με την χρήση πολυτίμων λίθων και διαμαντιών, με σοβαρό κίνητρο για επιμόρφωση και μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών επισκεφτήκαν την Γερμανία στο Idar Oberstein. Για μια εβδομάδα φιλοξενήθηκαν στο Γερμανικό Ινστιτούτο πολυτίμων λίθων και διαμαντιών .Το θέμα του προγράμματος ήταν οι Σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας και ανάδειξης Πολυτίμων λίθων και Διαμαντιών.

Οι συμμετέχοντες καταρτιστήκαν, μέσω πρακτικών εργαστηριακών εφαρμογών, πάνω στους πολύτιμους λίθους – Gems.

1) Εκπαίδευση στις τρέχουσες τεχνικές επεξεργασίας χρωματιστών πολύτιμων λίθων και διαμαντιών και πρακτικές εφαρμογές αυτών.
2) Εκπαίδευση στον χρωματισμό, καθαρότητα και ταυτοποίηση των διαμαντιών.
3) Εκπαίδευση στις τροποποιήσεις χρώματος και σαφήνειας πολυτίμων λίθων, καθώς και την ταυτοποίηση τους με μικροσκοπικές και φασματοσκοπικές μεθόδους.
4)Εκπαίδευση στις εργαστηριακές μεθόδους ταυτοποίησης των επεξεργασμένων υλικών.
5) Εκπαίδευση στο Γερμανικό Μουσείο πολύτιμων λίθων και πολιτιστικές επισκέψεις στο Idar Oberstein.

Οι συμμετέχοντες επισκεφτήκαν το παγκοσμίου αναγνώρισης Χρηματιστήριο αγοραπωλησιών Διαμαντιών και Gems, Ιστορικά και Βιομηχανικά Μουσεία επεξεργασίας και παραγωγής Gems, εκθέσεις με παρουσιάσεις Gems από όλο τον Κόσμο.

Το πρόγραμμα διεκπεραιώθηκε με πλήρη επιτυχία και αξιολογήθηκε ως το πιο σημαντικό και εποικοδομητικό όλων των προγραμμάτων από το 2007. Καθοδηγητής όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Συντονιστής του προγράμματος Erasmus+ παρέμεινε ο κ. Χρήστος Γουργιώτης, Επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου.

Ελληνικό κόσμημα

  • Αρχαία Ελλάδα - Σήμερα
  • Ιστορία Ελ. κοσμήματος
  • Ο συμβολισμός της βέρας
  • Κοσμήματα Νεοελ/κης Τέχνης

ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Την εποχή του Μυκηναϊκού πολιτισμού 1600 – 1100 π. Χ ακμάζει στις πόλεις –κράτη της Ηπειρωτικής Ελλάδας από τα ελληνόφωνα φύλα η μεταλλοτεχνία( χαλκός , ασήμι, κασσίτερος , χρυσός)και αναπτύσσεται ιδιαίτερα η τέχνη της Χρυσοχοΐας και η επεξεργασία των ημιπολύτιμων λίθων(σφραγιδογλυφία).
Πολλές ανασκαφές τάφων αποκαλύπτουν σκεύη της καθημερινής ζωής από χαλκό και ασήμι , εγχειρίδια και ξίφη με εμπίεστη διακόσμηση, αλλά κυρίως πληθώρα χρυσών κοσμημάτων, όπως αυτά που βρέθηκαν στους βασιλικούς τάφους των ταφικών κύκλων Α και Β της Ακρόπολης των Μυκηνών.

 

Περισσότερα

Η ιστορία του ελληνικού κοσμήματος ανάγεται στα απώτερα χρόνια της προϊστορίας.
Αριστουργήματα εξαιρετικής λεπτότητας και τεχνικής ευρέθησαν στην Κρήτη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου όπου άνθισε ο Μινωικός πολιτισμός , ενώ μας αφήνουν έκπληκτους τα ευρήματα των Μυκηνών, του πολιτισμού που διαδεχθεί τον Μινωικό και αποτέλεσε την βάση για την ανάπτυξη και εξέλιξη του ιστορικού ελληνικού πολιτισμού, που τροφοδότησε με αφηγηματικό υλικό τα Ομηρικά Έπη καθώς και την λογοτεχνία και την καλλιτεχνική εικονογραφία της αρχαιότητος.
Οι σύγχρονοι έλληνες τεχνίτες αργυροχρυσοχόοι και καλλιτέχνες συνεχίζουν να εμπνέονται και να δημιουργούν από τις καταπληκτικές περιγραφές του Ομήρου: όπως της ασπίδας του Αχιλλέως , τη ζώνη της Αφροδίτης , τα χρυσά εξαρτήματα των θυρών των ανακτόρων της Τροίας κ. λ. π.

Περισσότερα

Η επιλογή της Βέρας που θα…
συντροφεύει το δάχτυλο του δεξιού μας χεριού για πάντα είναι πάρα πολύ σημαντική υπόθεση.
Ποιος όμως είναι ο συμβολισμός της; Πότε καθιερώθηκε το συγκεκριμένο έθιμο και από ποιον; veres.jpg Καταρχάς, θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ του δαχτυλιδιού αρραβώνων και της Βέρας του γάμου.Το δαχτυλίδι αρραβώνων γεννήθηκε μετά τον 13ο αιώνα, όταν ο Πάπας Ιννοκέντιος ο Ρ διακήρυξε πως πρέπει να περνά μια περίοδος ανάμεσα στον αρραβώνα και το γάμο. Οι βέρες της γαμήλιας τελετής συμβολίζουν τον αρραβώνα,δηλαδή την υπόσχεση πως θα ακολουθήσει γάμος.

Περισσότερα

Το κόσμημα συνοδεύει τα σημαντικά στάδια της ζωής του ανθρώπου όπως τη γέννηση, το γάμο και τις σημαντικές εκδηλώσεις αγάπης. Η παράδοση της αργυροχρυσοχοϊκής τέχνης στην Ελλάδα χάνεται στα βάθη των αιώνων. Στην ελληνική μυθολογία δημιουργός της μεταλλοτεχνίας , εμφανίζεται ο Ήφαιστος , ο θεός της φωτιάς , ο ΄΄θεϊκός σιδηρουργός΄΄. Στο ολύμπιο εργαστήρι του κατασκευάζει μεγαλοπρεπέστατα έργα, όπως τη θαυμάσια ασπίδα του Αχιλλέα, το χρυσό θώρακα του Ηρακλή, το σκήπτρο και το θρόνο του Δία, το νυφικό διάδημα της Αριάδνης.

Περισσότερα

Μέταλλο - Κόσμημα

  • Όλα
  • κόσμημα
  • λίθοι
  • μέταλλο
  • ρολόγια
  • Προκαθορισμένο
  • Τίτλος
  • Ημ/νια