Πρόσφερε αίμα

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ  ΝΑ ΧΤΥΠΑ.

πρόσφερε αίμαΓίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης στην τράπεζα Αίματος του Συλλόγου σου. Θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι: Για να υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο αίμα πρέπει να προσφέρουν όλοι τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ…

Πολύτιμοι & ημιπολύτιμοι λίθοι

Φροντίδα των Πολυτίμων και Ημιπολύτιμων Λίθων

Βασικοί κανόνες για την φροντίδα των πολυτίμων και ημιπολύτιμων λίθων δίδονται στο επί μέρους κεφάλαιο «Φροντίδα» για κάθε λίθο. Αλλαγή στους κανόνες μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση ή την ποιότητα ενός πολύτιμοι ή ημιπολύτιμου λίθου και σε ακραία περίπτωση μπορεί να του δημιουργήσει ζημιά ή να τον καταστρέψει! Κάθε πολύτιμος ή ημιπολύτιμος λίθος θα πρέπει να χρησιμοποιείται, επεξεργάζεται, μεταφέρεται, τοποθετείται και διαχειρίζεται με ειδικούς τρόπους που εξαρτώνται από τις φυσικές του ιδιότητες. Η κατάλληλη φροντίδα ενός λίθου εγγυάται την σταθερότητα του και την διατήρηση του. Οι περισσότεροι κίνδυνοι για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους αποτελούν τα ξαφνικά κτυπήματα, απόξεση και ακραίες συνθήκες (θερμότητα, ψύχος, άμεση έκθεση σε φως του ήλιου, επιβλαβή χημικά). Για να διατηρηθεί η εντυπωσιακή εμφάνιση ενός πολυτίμου ή ημιπολύτιμου λίθου θα πρέπει να καθαρίζεται κατάλληλα. Ανάλογα με το είδος του λίθου ο καθαρισμός μπορεί να γίνει ή με υπέρηχο ή με ατμό. Για πλέον ευαίσθητους λίθους θα πρέπει να, χρησιμοποιείται μόνο σαπούνι και νερό.
Αστρολογία και Θεραπευτικές ιδιότητες των Πολυτίμων και Ημιπολύτιμων Λίθων

Εκτός από την ομορφιά τους, οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι, λόγω των συχνά εξαιρετικών τους ιδιοτήτων, έγιναν αντικείμενα λατρείας κατά τους προϊστορικούς χρόνους. Αργότερα οι αστρολόγοι χρησιμοποίησαν πολύτιμους και ημιπολύτιμου; λίθους με σύμβολα ζωδίων ή άλλους αστρικούς ή πλανητικούς συνδυασμούς .
Οι ασυνήθιστες φυσικές ιδιότητες ορισμένων λίθων, όπως η ηλεκτρική αγωγιμότης (χαλαζίας, τουρμαλίνης) ή ο μαγνητισμός (αιματίτης)
είχε σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς (ο χαλαζίας και ο τουρμαλίνης για αύξηση της ενεργητικότητας και ο αιματίτης για θεραπεία των ρευματισμών). Η θεραπεία με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους γίνεται θέτοντας απλά τους λίθους επάνω στο σώμα ή κάνοντας διαφόρους συνδυασμούς στα προς θεραπεία σημεία του σώματος ή σε σημαντικά ενεργειακά κέντρα του ανθρωπίνου σώματος, όπως είναι τα ονομαζόμενα chakra.
Οιπολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι που συνδέοντοι με ζώδια.

Ζώδια Αιγύπτιοι και Έλληνες Βυζαντινοί Εβραίοι Αστρολόγοι του Μεσαίοι Σύγχρονοι Αστρολόγοι
21.3-20.4 Αμέθυστος Γρανάτης Ζαφείρι Ζαφείρι διαμάντι γρανάτης
21.4-20,5 Οψιδιανός Αμέθυστος χαλκηδόνιος σμαράγδι χρυσοπράσιο αμέθυστος
21.5-21,6 ηλιοτρόπιο Ίασπις σμαράγδι μαργαριτάρια αχάτης ακουαμαρίνα
22.6-22.7 χαλκηόόνιος διαμάντι όνυξ ρουμπίνι καρνεόλιο διαμάλτι
23.7-23.8 σμαράγδι σμαράγδι καρνεόλιο όνυξ σαρδόνυξ σμαράγδι
24.8-23.9 σαρδόνυξ μαργαριτάρια χρυσόλιθσς χρυσόλιθος μαργαριτάρια
24.9-23.10 καρνεόλιο ρουμπίνι ακουαμαρίνα αχουαμαρίνα οπάλιος ρουμπίνι
24.10-22.11 χρυσόλιθος χρυσόλιθος βήρυλος τοπάζι τοπάζι μάτι τίγρης χρυσόλιθος
23.11-21,12 βήρυλος ζαφείρι ρουμπίνι ζιρκόνιο καλλάΐτης ζαφείρι
22.12-20.1 τοπάζι οπάλιος γρανάτης γρανάτης ροζ χαλαζίας οπάλιος
21.1-19.2 χρυαοπράσιο τοπάζι αμε’θυστος αμέθυστος όνυξ τοπάζι
20.2-20.3 υάκινθος καλλάΐτης (τυρκουάζ) ίασπις τουρμαλίνης ιασπις καλλάΐτης (τυρκουάζ)

Ενεργειακά κέντρα - chakras (από πάνω προς τα κάτω) : κορυφή (άσπρο, μέτωπο μωβ) Λαιμός (μπλε), καρδιά (πράσινο), αφαλός (κίτρινο), ιερόν οστούν (πορτοκαλί), βάση (κόκκινο).

Χρησιμοποιούνται λίθοι με κάποιο ιδιαίτερο χρώμα. Κάθε λίθος που χρησιμοποιείται ενεργά για θεραπευτικούς σκοπούς χρειάζεται να φορτισθεί και να αποφορτισθεί από καιρό σε καιρό. Ο λίθος συνήθως αποφορτίζεται σε τρεχούμενο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Αν και οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού ανέτρεξαν σε πολλά εξειδικευμένα βιβλία για την επιλογή και την χρήση των πολυτίμων και ημιπολύτιμων λίθων για θεραπευτικούς σκοπούς, δεν πιστοποίησαν κάτι συγκεκριμένο από τα αναφερόμενα για αυτούς στα βιβλία . Εάν δεν πιστεύετε στις εξαιρετικές δυνάμεις των πολυτίμων και ημιπολύτιμων λίθων δεν πειράζει. Πηγαίνετε σε ένα μαγαζί όπου πωλούνται πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι και βρείτε ένα λίθο που σας ελκύει περισσότερο από το χρώμα του, το σχήμα του και την εμφάνιση του. Εάν τον φορείτε και έχετε επαφή με τον λίθο, συχνά θα δημιουργήσετε την δική σας ειδική σχέση με αυτόν. Θα φορτίζετε και θα αποφορτίζετε τον εαυτό σας μέσω του λίθου. Ο λίθος θα γίνει μία αποθήκη ενέργειας, μία ψυχολογική υποστήριξη για τον εαυτό σας σε όλες τις ασυνήθιστες καταστάσεις.

Η Ιστορία των Πολυτίμων και Ημιπολύτιμων Λίθων

Είναι γνωστό από τις αρχαιολογικές ανασκαφές ότι το ενδιαφέρον για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους χρονολογείται από την Μεσολιθική Εποχή. Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι εξορύσσοντο και υφίσταντο επεξεργασία σε έντονο βαθμό στην Κεντρική και Ανατολική Ασία, Μεσοποταμία, Βαβυλώνα, Αίγυπτο και Κεντρική Αμερική. Αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί θαύμαζαν τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και γνώριζαν πολλά γι αυτούς, λίγες μόνο προσπάθειες έγιναν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη για την επεξεργασία των λίθων και την χρησιμοποίηση τους στην δημιουργία κοσμημάτων. Το ήλεκτρο της Βαλτικής υπήρξε αντικείμενο εμπορίου σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Μαύρα βραχιόλια, τα οποία κατασκευάσθηκαν από Φυλές Κελτών και τα οποία αποτελούνται από μία ποικιλία άνθρακα έχουν βρεθεί στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή με την ονομασία Νονέ στην Δημοκρατία της Τσεχίας. Τούτο αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα ευρείας κλίμακας εμπορίου κοσμημάτων κατά την αρχαιότητα. Το ενδιαφέρον για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους αυξήθηκε σημαντικά στην Ευρώπη με την πρόοδο στην Επιστήμη και το Εμπόριο κυρίως κατά τον 15ο και 16ο αιώνα. Η σύνδεση των πολυτίμων και ημιπολύτιμων λίθων με σύμβολα αστρολογίας και η πίστη στις υπερφυσικές δυνάμεις έπαιξαν επίσης ρόλο. Το ενδιαφέρον έφθασε στο μέγιστο βαθμό κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, όταν πολλά νέα κοιτάσματα ανακαλύφθηκαν. Σήμερα μη παραδοσιακοί πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι ως και άλλοι με ιδιότητες κατώτερες των πραγματικών ιδιοτήτων των πολυτίμων και ημιπολύτιμων λίθων γίνονται καθημερινά ολοένα και πιο δημοφιλή.

 

Ελληνικό κόσμημα

  • Αρχαία Ελλάδα - Σήμερα
  • Ιστορία Ελ. κοσμήματος
  • Ο συμβολισμός της βέρας
  • Κοσμήματα Νεοελ/κης Τέχνης

ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Την εποχή του Μυκηναϊκού πολιτισμού 1600 – 1100 π. Χ ακμάζει στις πόλεις –κράτη της Ηπειρωτικής Ελλάδας από τα ελληνόφωνα φύλα η μεταλλοτεχνία( χαλκός , ασήμι, κασσίτερος , χρυσός)και αναπτύσσεται ιδιαίτερα η τέχνη της Χρυσοχοΐας και η επεξεργασία των ημιπολύτιμων λίθων(σφραγιδογλυφία).
Πολλές ανασκαφές τάφων αποκαλύπτουν σκεύη της καθημερινής ζωής από χαλκό και ασήμι , εγχειρίδια και ξίφη με εμπίεστη διακόσμηση, αλλά κυρίως πληθώρα χρυσών κοσμημάτων, όπως αυτά που βρέθηκαν στους βασιλικούς τάφους των ταφικών κύκλων Α και Β της Ακρόπολης των Μυκηνών.

 

Περισσότερα

Η ιστορία του ελληνικού κοσμήματος ανάγεται στα απώτερα χρόνια της προϊστορίας.
Αριστουργήματα εξαιρετικής λεπτότητας και τεχνικής ευρέθησαν στην Κρήτη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου όπου άνθισε ο Μινωικός πολιτισμός , ενώ μας αφήνουν έκπληκτους τα ευρήματα των Μυκηνών, του πολιτισμού που διαδεχθεί τον Μινωικό και αποτέλεσε την βάση για την ανάπτυξη και εξέλιξη του ιστορικού ελληνικού πολιτισμού, που τροφοδότησε με αφηγηματικό υλικό τα Ομηρικά Έπη καθώς και την λογοτεχνία και την καλλιτεχνική εικονογραφία της αρχαιότητος.
Οι σύγχρονοι έλληνες τεχνίτες αργυροχρυσοχόοι και καλλιτέχνες συνεχίζουν να εμπνέονται και να δημιουργούν από τις καταπληκτικές περιγραφές του Ομήρου: όπως της ασπίδας του Αχιλλέως , τη ζώνη της Αφροδίτης , τα χρυσά εξαρτήματα των θυρών των ανακτόρων της Τροίας κ. λ. π.

Περισσότερα

Η επιλογή της Βέρας που θα…
συντροφεύει το δάχτυλο του δεξιού μας χεριού για πάντα είναι πάρα πολύ σημαντική υπόθεση.
Ποιος όμως είναι ο συμβολισμός της; Πότε καθιερώθηκε το συγκεκριμένο έθιμο και από ποιον; veres.jpg Καταρχάς, θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ του δαχτυλιδιού αρραβώνων και της Βέρας του γάμου.Το δαχτυλίδι αρραβώνων γεννήθηκε μετά τον 13ο αιώνα, όταν ο Πάπας Ιννοκέντιος ο Ρ διακήρυξε πως πρέπει να περνά μια περίοδος ανάμεσα στον αρραβώνα και το γάμο. Οι βέρες της γαμήλιας τελετής συμβολίζουν τον αρραβώνα,δηλαδή την υπόσχεση πως θα ακολουθήσει γάμος.

Περισσότερα

Το κόσμημα συνοδεύει τα σημαντικά στάδια της ζωής του ανθρώπου όπως τη γέννηση, το γάμο και τις σημαντικές εκδηλώσεις αγάπης. Η παράδοση της αργυροχρυσοχοϊκής τέχνης στην Ελλάδα χάνεται στα βάθη των αιώνων. Στην ελληνική μυθολογία δημιουργός της μεταλλοτεχνίας , εμφανίζεται ο Ήφαιστος , ο θεός της φωτιάς , ο ΄΄θεϊκός σιδηρουργός΄΄. Στο ολύμπιο εργαστήρι του κατασκευάζει μεγαλοπρεπέστατα έργα, όπως τη θαυμάσια ασπίδα του Αχιλλέα, το χρυσό θώρακα του Ηρακλή, το σκήπτρο και το θρόνο του Δία, το νυφικό διάδημα της Αριάδνης.

Περισσότερα

Μέταλλο - Κόσμημα

  • Όλα
  • κόσμημα
  • λίθοι
  • μέταλλο
  • ρολόγια
  • Προκαθορισμένο
  • Τίτλος
  • Ημ/νια